دریاچه نمک لارناکا , قبرس

دریاچه نمک لارناکا

دریاچه نمک لارناکا، دومین دریاچه نمک بزرگ قبرس است و با مساحت 2.2 کیلومتر مربع، یکی از مهمترین زیستگاه‌های پرندگان در اروپا به شمار می‌رود. این دریاچه در جنوب غربی شهر لارناکا واقع شده است و به دلیل اهمیت طبیعت و حیات وحش آن، در سال 1997 به منطقه حفاظت شده تبدیل شده است. این دریاچه در فصل زمستان آبگیری می‌شود و در تابستان کاملاً خشک می‌شود و لایه‌ای از نمک بر روی کف دریاچه ایجاد می‌کند. دریاچه نمک لارناکا در واقع شامل چهار دریاچه است که بزرگترین آنها دریاچه آلیکی (Aliki) است و سپس به ترتیب دریاچه‌های اورفانی (Orphani)، سوروس (Soros) و سپیرو (Spiro) قرار دارند.

این دریاچه زیستگاه حدود 85 گونه از پرندگان است و در مسیر مهاجرت آنها قرار دارد. مهمترین پرنده مهاجر در دریاچه نمک لارناکا، فلامینگوها هستند. حدود 2 تا 12 هزار فلامینگو کل ماه‌های زمستان را در این دریاچه می‌گذرانند. دریاچه نمک لارناکا یکی از مهم‌ترین تالاب‌های قبرس به‌شمار می‌رود و به عنوان یک سایت محیط زیستی عضو کنوانسیون رامسر به حساب می آید.

شوری دریاچه نمک لارناکا به دلیل حل شدن ذخیره بزرگ زیرزمینی نمک توسط آب ناشی از باران های فصلی است. این دریاچه همچنین یکی از جاذبه های مهم گردشگری قبرس است و بازدیدکنندگان برای دیدن فلامینگوها و سایر گونه های حیات وحش و همچنین مکان های تاریخی اطراف آن می آیند. با این حال، توسعه شهری و فعالیت های گردشگری به عنوان تهدیدهای بالقوه برای اکوسیستم دریاچه شناسایی شده است.

فلامینگوهای دریاچه نمک لارناکا

فلامینگوها پرندگانی اجتماعی هستند که به صورت گروهی و در دسته های بزرگ که گاها تعداد آنها به هزاران فلامینگو می رسد، زندگی می کنند. چهار گونه فلامینگو در سرتاسر قاره آمریکا، از جمله دریای کارائیب، و دو گونه بومی آفریقا-اوراسیا وجود دارد. گروهی از فلامینگوها فلامبویانس نامیده می شوند. نام فلامینگو از کلمه پرتغالی یا اسپانیایی flamengo گرفته شده است که به معنای آتش است و به رنگ پرهای این پرنده اشاره دارد.

بزرگترین گونه پرنده فلامینگو گریتر فلامینگو (فلامینگو بزرگتر) نام دارد. اگر این گونه گردن و پاهای خود را صاف نگه دارد، طولی به اندازه یک متر و نیم خواهد داشت، با این وجود وزنی حدود ۳ کیلو و نیم دارد. کوچکترین گونه فلامینگو تقریبا 1 متر قد و 1 کیلوگرم وزن دارد.

بهترین زمان برای تماشای فلامینگوها در دریاچه نمک لارناکا درست قبل از طلوع خورشید برای حدود یک ساعت است، به ویژه در ماه ژانویه، زمانی که می توان آنها را در لبه دریاچه مشاهده کرد.

دریاچه نمک لارناکا عضو کنوانسیون رامسر

کنوانسیون رامسر، که به طور رسمی به عنوان کنوانسیون تالاب‌های دارای اهمیت بین‌المللی شناخته می‌شود، یک معاهده بین‌المللی است که با هدف حفاظت و استفاده عاقلانه از تالاب‌ها تدوین شده است. این کنوانسیون در سال 1971 میلادی - 1350 شمسی - در شهر رامسر ایران به تصویب رسید و تنها معاهده جهانی است که بر یک اکوسیستم خاص تمرکز دارد. کنوانسیون رامسر شامل یک مقدمه و 12 ماده است و به کشورهای عضو توصیه می‌کند که حداقل یک تالاب را که معیارهای لازم برای قرار گرفتن در فهرست تالاب‌های دارای اهمیت بین‌المللی را دارا باشد، معرفی کنند.

این کنوانسیون تاکنون 2412 تالاب را در سراسر جهان پوشش داده است که دریاچه نمک لارناکا یکی از آنها است. ماموریت کنوانسیون رامسر "حفاظت و استفاده خردمندانه از تمام تالاب‌ها از طریق اقدامات محلی و ملی و همکاری‌های بین‌المللی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای دستیابی به توسعه پایدار در سراسر جهان" است. کنوانسیون رامسر در سال 1975 جنبه قانونی یافت و 158 کشور عضو را ملزم به تعیین و حفظ تالاب‌های با اهمیت بین‌المللی و تشویق به استفاده خردمندانه از آن‌ها کرده است.

اهمیت تاریخی دریاچه نمک لارناکا

دریاچه نمک لارناکا و محیط اطراف آن علاوه بر اهمیت اکولوژیکی و محیط زیستی که دارد، از اهمیت تاریخی نیز برخوردار است. این منطقه بخشی از یک بندر بین‌المللی باستانی در طول هزاره دوم قبل از میلاد بود و به دلیل موقعیت استراتژیک خود به عنوان یک بندر تجاری اصلی عمل می‌کرده است. یکی از جاذبه‌های دریاچه نمک لارناکا، مسجد تاریخی تکیه خاله سلطان است که در ساحل آن قرار دارد و چشم‌انداز زیبایی را به دریاچه می‌بخشد.

بهترین زمان برای بازدید از دریاچه نمک لارناکا

بهترین زمان برای بازدید از دریاچه نمک لارناکا در ماه های زمستان، به ویژه از نوامبر تا مارس (آذر تا اوایل فروردین و نوروز) است. این دوره برای مشاهده تعداد زیادی از پرندگان مهاجر از جمله فلامینگوها که در این مدت به دریاچه نمک لارناکا می آیند، ایده آل است. ویژگی‌های منحصربه‌فرد زیست محیطی و مناظر خیره‌کننده این دریاچه، آن را به یک مقصد اکوتوریسم جهانی تبدیل کرده است. علاوه بر این، دریاچه نمک در ماه دسامبر به بهترین شکل مشاهده می شود، زمانی که بیشتر کریستال های نمک دوباره پر شده و قابل مشاهده هستند و فلامینگوها فراوان هستند. بنابراین برای علاقه مندان به پرنده نگری و تجربه زیبایی های طبیعی دریاچه، ماه های زمستان مناسب ترین ماه برای بازدید است.

فاصله دریاچه نمک از مرکز شهر لارناکا

دریاچه نمک لارناکا در فاصله 7 کیلومتری از مرکز شهر لارناکا قرار دارد. همچنین فاصله دریاچه از فرودگاه بین المللی لارناکا حدود 4 کیلومتر و تا ساحل مکنزی حدود 3 کیلومتر است. تمام این فاصله ها با ماشین کمتر از 15 دقیقه طول خواهد کشید.

چگونه به دریاچه نمک لارناکا برویم؟

برای رفتن به دریاچه نمک لارناکا باید از خودرو استفاده کنید. اگر در مدت اقامت خود در قبرس جنوبی، ماشین اجاره کرده اید به راحتی می توانید با استفاده از نرم افزارهای مسیریاب، این دریاچه را پیدا کنید. همچنین می توانید از گشت بازدید از دریاچه نمک لارناکا استفاده نمایید.

آدرس دریاچه نمک لارناکا

لارناکا ، جاده فرودگاه ، منطقه 6029 لارناکا, قبرس

ساعت کار دریاچه نمک لارناکا

دریاچه نمک لارناکا به صورت شبانه روزی قابل بازدید است با این حال بهتر است در ساعات روشنی روز به این محل مراجعه نمایید.

نظر شما چیست؟

نظر شما درباره دریاچه نمک لارناکا چیست؟

جهت رزرو هتل در لارناکا با ما تماس بگیرید : ۰۲۱-۸۸۵۵۹۹۲۵