تجارت در چین
کسب و کاردر چین
هماهنگ کردن قرارهای ملاقات از قبل و سر ساعت حاضر شدن در جلسات در ملاقات با چینیها بسیار مهم است. همچنین پوشیدن لباس رسمی و درخور، جزو الزامات این قرارها میباشد. توصیه میشود حتما کارت ویزیت کسب و کار خودتان را یکطرفش را به زبان چینی ترجمه کنید و با خود به همراه داشته باشید و با دو دست به طرف چینی خود بدهید، همچنین انتظار میرود که شما نیز کارت ویزیت طرف مقابل را دریافت کنید و چند ثانیه به آن نگاه و محتوای آن را ملاحظه نمایید. فراموش نکنید که به هیچ وجه قبل از مطالعه کارت ویزیت آن را درون جیب خود قرار ندهید، همچنین به یاد داشته باشید گذاشتن کارت ویزیت طرف چینی در جیب عقبی شلوار و نشستن برروی آن بسیار زشت و دور از آداب معاشرت است و باعث ناراحتی طرف مقابل شما خواهد شد. وعده های غذایی کاری ممکن است چندین ساعت به طول بیانجامند، همچنین نوشیدنی های الکلی نیز بسیار سرو می شود و نوشیدن آن در این حین دور از انتظار نیست.
ساعات کاری: دوشنبه تا جمعه از 9 صبح تا 6 بعد از ظهر. در طول زمان کاری در هرروز نیز 1 ساعت برای استراحت در نظر گرفته شده است.
اقتصاد:
کشور چین در حال حاضر بعد از امریکا بزرگترین اقتصاد بزرگ جهان را داراست و در واقع این رشد چشمگیرش را مدیون اصلاحات اقتصادی از دهه 1980 باید دانست. تولید ناخالص داخلی در هرسال 10% نسبت به سال های قبلش در دهه گذشته رشد داشته است. با این حال، رشد تولید ناخالص داخلی در سال های گذشته کمی کندتر از قبل شده است( در سال 2012 به 7.8 % رسیده است) و علت این ماجرا را باید در وضعیت مخاطرهآمیز جریانات مالی در اروپا جستجو کنیم.
کشور چین بر پایه تولید و تکنولوژی است و بسیاری از سازمان ها، شرکت ها و کارخانه ها در شهرهای ساحلی شرقی و مناطق نزدیک به رود پرل و مناطق ویژه اداری همانند هنگ کنگ و ماکائو ساخته شدهاند. طرح های عظیم مهندسی همانند سد سه دهانه Three Gorges Dam hydro-electric که در نوع خودش بینظیر است برروی رود یانگ تسه زده شده است.
با گسترش نابرابریهای شدید اقتصادی بین شهرهای ساحلی مرفه و شهرستانهای داخلی کمتر توسعه یافته حرکت جمعیت از شهرهای کمتر توسعه یافته در چین به سمت شهرهای پیشرفته آن را شاهد بودهایم. در سال 2011 بیش از 250 میلیون شهروند چین از شهرهای کمتر توسعه یافته این کشور به شهرهای توسعه یافته و ثروتمند مهاجرت کردهاند.
چین بزرگترین تولید کننده برنج در جهان است و یک تولید کننده عمده غلات و دانه است. ذخایر معدنی بزرگ همچون زغال سنگ و آهن زیربنا و پشتیبان صنعت گسترده فولاد در چین است. چین با وجود داشتن صنعت پتروشیمی به طور فزاینده ای واردات مقادیر بسیار زیاد گاز و نفت را در کارنامه وارداتی خود گنجانده است. چین در سال 2001 به سازمان تجارت جهانی پیوست. بانک مرکزی چین در سال 2005، برای تثبیت یوان، دلار آمریکا را خارجی میکند و یوان را جایگزین آن میکند چرا که هدف اصلی آن قرار دادن ارز یوان در کنار ارزهای بینالمللی بوده است. از آن زمان به بعد پول چین توانسته جایگاه مناسبی برای خود دست و پا کند اگرچه هنوز هم به طور کامل جایگاه خیلی خوبی در بازارهای پولی و مالی بین المللی ندارد.
چین هرساله میزبان کنوانسیون های بین المللی متعددی است که بیشتر در شهرهای پکن، شانگهای و شهرهای بزرگ همانند گوانجو، شیامن، کونمینگ، چنگدو و شیآن برگزار میگردد.
کالاهای اصلی صادراتی:
ماشین آلات و تجهیزات پردازشِ داده، منسوجات، پوشاک و مدارهای الکتریکی
کالاهای وارداتی اصلی:
ماشینآلات و تجهیزات، روغن و مواد معدنی سوختی، وسایل نقلیه موتوری و سنگ معدن
شرکای تجاری اصلی:
ایالت متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، هنگ کنگ، ژاپن و کره جنوبی
راههای ارتباط جمعی در چین
تلفن:
نسل تلفنهای عمومی در کشور چین در حال انقراض است. شما میتوانید 3 دقیقه مکالمه با کشورهای دیگر در ادارات پست و یا کیوسکهای تلفن عمومی در کنار جادهها داشته باشید. ارزانترین راه برای برقراری تماس تلفنی با کشورهای دیگر خرید کارت تلفن است که بسیاری از مغازهها، فروشگاهها و هتلها این نوع کارت تلفن را میفروشند. هزینه این کارتها بسته به زمان مکالمه و سایر شرایط 20،50،100 و200 یوان چین است. برقراری ارتباط از طریق اسکایپ نیز یک راه بسیار مناسب است.
تلفن همراه:
کشور چین بیشترین کاربران تلفن همراه را در خود جای داده است. آنتندهی بالای موبایل در کل این کشور باعث ایجاد این پدیده در چین شده است. قرارداد رومینگ با بزرگترین شرکتهای تلفن همراه بین المللی امضا شده است. شما میتوانید یک سیم کارت GSM( از یک شرکت چینی با مسئولیت محدود) خریداری نمایید و سپس همانند تلفن محلی به هر کجایی که مدنظرتان بود زنگ بزنید و صحبت کنید. برای دریافت و راه اندازی این سیم کارت حتما باید پاسپورت خود را به همراه داشته باشید تا این سیم کارت به شما فروخته و برروی گوشی همراهتان راهاندازی شود.
اینترنت:
کافی-نت های متعددی را میتوانید در شهرها و شهرستانها پیدا کنید و از اینترنت آنها استفاده نمایید. اینترنت وایفای در هتلها و کافهها در شانگهای، پکن، گوانجو، هانگژو، شنژن، تیانجین و دیگر شهرهای بزرگ چین قابل دسترس است و سطح پوششدهی خوبی هم دارد. هزینه دسترسی به نت کم است و قابل اعتماد نیز است. دولت چین دسترسی به یک سری سایت که با هدف پرورش و گسترش روش فالون دافا یا فالون گونگ (روشی معنوی برای پالایش، پرورش و تزکیه بدن و ذهن بر مبنای سه اصل «حقیقت»، «نیکخواهی» و «بردباری») ایجاد شده باشد و یا سایت هایی که به نوعی با حق و حقوق شهروندی، نقض شدنشان به وسیله حکومت و دولت، نحوه مطالبه این حقوق از دولت و ... در ارتباط باشد، همچنین شبکههای اجتماعی غربی و بعضی از سازمان های خبری خارجی را مسدود نموده است. متون نوشته شده توسط وبلاگ نویسان نیز تحت نظارت دقیق دولت برروی اینترنت قرار میگیرد.
پست:
خدمات پستی به اروپا بین دو روز تا یک هفته طول میکشد. هتلهایی که تعداد گردشگرانشان زیاد است، معمولا اداره پست مخصوص به خود را در هتل دارند. تمامی مرسولههای پستی که به چین ارسال میشود حتما باید در قسمت گیرنده عبارت "جمهوری خلق چین" نوشته شود.
ساعات و روزهای کاری اداره پست:
دوشنبه تا جمعه از 8 صبح تا 7 عصر
رسانه:
رسانه های چین شدیدا توسط رییس جمهور که نقش رهبری کشور را نیز دارد، کنترل می شود. دسترسی به ارائه دهندگان اخبار خارجی محدود است. پخش برنامه های رادیویی موج کوتاه همراه با پارازیت است و وبسایت های ارائه دهنده این برنامه های رادیویی نیز بسته هستند. به طور کلی، با توجه به گزارشات حاصل شده فساد و ناکارآمدی در میان مقامات چین وجود دارد اما رسانهها از انتقاد به احزاب کمونیست در قدرت اجتناب میکنند. هر شهر دارای روزنامه مخصوص به خود است که توسط دولت محلی منتشر میشود. تمام برنامههای تلویزیونی خارجی باید قبل از پخش اجازه دریافت نمایند و سپس برروی آنتن زنده بروند. روزنامه رسمی کشور چین The People’s Daily روزنامه حزب کمونیست است. همچنین روزنامه Reference News از جمله روزنامههایی است که گردش بسیار خوبی در میان مردم چین دارد. بزرگترین روزنامه انگلیسی زبان نیز روزنامه China Daily میباشد.
نظر شما چیست؟
نظر شما درباره تجارت در چین چیست؟