غذاهای چین
اجازه دهید یک واقعیت را همان ابتدا بگوییم آنهم اینکه اگر با این طرز فکر که در ادامه خواهیم آورد به کشور چین میخواهید سفر کنید، بهتر است دوباره فکر کنید و تصمیم جدیدتری بگیرید. در کشور چین نباید انتظار داشته باشید، غذاهای اروپایی و امریکایی با کمی چاشنی چینی بخورید. در این کشور تمامی غذاهایی که آماده میشوند طعم، مزه و ادویه های خاص خود را دارد. 8سبک غذاپزی در کشور چین وجود دارد که عبارتند از:Anhui, Fujian, Guangdong (Cantonese), Hunan, Jiangsu, Shandong, Sichuan and Zhejiang. همگی این سبکها و غذاهایی که با این سبکها پخته میشوند، ریشه در نام آن شهرها دارند، بعضی از غذاها دارای ادویه زیاد هستند و بعضیها خیر و کمی ملایمتر هستند. سابقه بسیاری از غذاهای چینی، بسیار طولانی است و به زمان امپراطوریها بازمیگردد و در هر سینی غذا، طیف وسیع از هر غذایی، دسر و ... قرار گرفته است. استفاده از برنج و رشته فرنگی(نودل) در کشور چین بسیار زیاد است این درحالی است که مردم چینی از محصولات لبنی استقبال بسیار کمتری دارند. در رستورانهای با سطح کلاس بالا، حتما به نوع چیدمان و سرو سینیهای غذا توجه کنید چرا که فرهنگ و سنت قدیمی چین در بسیاری از آنها رعایت میشود.
غذاهای مخصوص چینیها:
مرغابی پکن: مرغابی سرخ شده به همراه یک ورق نازک پنکیک، خیار و سس آلو شیرین
Mongolian hot pot: ورژن چینی فوندو است که معمولا به صورت دسته جمعی این غذا را میخورند. یک نوع سوپ و یا سسی را درست میکنند و درون ظرف گودی میریزند و سپس گوشت و انواع سبزیجات نپخته را داخل سس کرده و نوش جان میکنند.
جیائوزی : که به نام دامپلینگ چینی نیز معروف است، خمیری است که معمولا با گوشت خوک و یا دیگر گوشتها و سبزیجات خرد شده پر می شود و در آب یا روغن پخته میشود.
مرغ سوخاری به همراه مخلفات Kung po chicken: مرغ سرخ شده به همراه سبزیجات، بادام زمینی و فلفل تند
Dim sum: تکه هایی از غذاهای مختلف که به صورت آبپز شده هستند و درون ظرف و یا یک سبد گذاشته میشوند که معمولا شامل کوفته و مخلفات و رشته های نودل رولشده است.
Stinky tofu : یک شکل از خمیر توفو است که معولا به عنوان یک میان وعده خورده میشود.
خرچنگ شانگهای : خوراکی لذیذ که در شرق چین طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است.
املت صدف چروک: که از غذاهای محلی و بسیار مورد علاقه ی مردم فوجی است.
مرغ و برنج هاینان : بشقاب غذایی شهر هاینان که بسیار در جنوب شرقی آسیا محبوب و پرطرفدار است.
Baijiu : یک نوشیدنی با درصد بالایی از الکل است که میان مردم به نام sorghum wine نیز معروف است.
Tsingtao : رایج ترین نوشیدنی الکلی چینی(با درصد بسیار کم الکل) است که بسیار شبیه به یک آبجو با درصد الکل پایین در آلمان است.
انعام دادن:
البته که فرهنگ دادن و دریافت کردن انعام هنوز به صورت رسمی در کشور چین جا نیافتاده است اما شاهد فراگیر شدن این فرهنگ در کشور چین هستیم. معمولا در هتلهایی که تعداد گردشگران خارجیاش زیاد است به رستورانها، تاکسیها و راهنمایان سفر انعام داده میشود. هزینه خدمات و سرویس در رستورانها که داخل هتلهای بزرگ هستند، برروی فاکتور خرید لحاظ میگردد.
سن قانونی
در کشور چین هنوز هیچ ممنوعیت حداقل سنی برای مصرف نوشیدنیهای الکلی و مشروبات گذاشته نشده است، اگرچه در ماه ژانویه سال 2006 لایحه ممنوعیت فروختن مشروبات و نوشیدنی های الکلی به افراد کمتر از 18 سال در کشور مطرح گردید.
نظر شما چیست؟
نظر شما درباره غذاهای چین چیست؟