گشت و گذار در کنیا
حمل و نقل:
سيستم حمل و نقل شامل جاده، راه آهن، آبهاي داخلي و خطوط هوايي است. بندر مومباسا کنيا را به کشورهاي اوگاندا، شرق زئير و رواندا متصل مي کند. جاده اي که کنيا را به سودان متصل مي کند 580 کيلو متر طول دارد. راه آهن از بندر مومباسا با عبور از نايروبي تا غرب کشور و نيز تا نقاطي از تانزانيا و اوگاندا امتداد مي يابد. طول خطوط راه آهن 860 کيلومتر است و شهرهاي کنيا بوسيله بيش از 1802 کيلومتر راه به هم متصل مي شوند. کنيا داراي زير ساخت هاي حمل و نقل هوايي بين المللي و داخلي پيشرفته ای می باشد و بيش از 150 باند فرودگاهى در کشور وجود دارد. فرودگاه بين المللي نايروبی پذيراي بيش از 30 خط هوايي است که مستقيماً به پايتختهاي مختلف پرواز دارند.
کنیا دارای پارک های ملی حیات وحش بسیاری است که از آنها به خوبی در مقابل شکارچیان غیرقانونی و قاچاقچیان حیوانات محافظت می شود. در پارک های ملی کنیا می توان بسیاری از گونه های جانوران را مشاهده کرد که نسل آنها در اغلب کشورهای آفریقایی منقرض شده است.
پارک ملی حیات وحش زیبا و دل انگیز ماسایی مارا با مساحت ۱۵۱۰ کیلومتر مربع واقع در جنوب غربی کنیا و در فاصله ۲۲۴ کیلومتری از نایروبی، بهترین، مهم ترین و پر بازدید کننده ترین پارک طبیعی حیات وحش کنیا و شاید جهان است.
ماسایی مارا یک نام محلی می باشد که توسط ساکنان ماسایی این منطقه بر روی آن گذاشته شده و به معنی تک درختان در امتداد یکدیگر است. حد فاصل ماههای جولای تا آگوست بهترین زمان مشاهده حیوانات وحشی که به وفور در این منطقه زیست می کنند، است ولی بدلیل وجود بارندگی و آب کافی در طول سال ماسایی مارا زیستگاه انواع حیوانات می باشد.
بازدیدکنندگان این پارک طبیعی شانس نزدیک به صد در صدی برای مشاهده شیر، کرگدن سیاه، فیل، بوفالو و یوزپلنگ را خواهند داشت ضمن اینکه زرافه، گورخر، شترمرغ، گاو وحشی، انواع آهو و تمساح و… به وفور در مارا قابل مشاهده است و این زیستگاه بکر یکی از محبوبترین صحنههای عکاسان، فیلمسازان و مستندسازان میباشد.
نایروبی یا شهر سبز آفتابی، مرکز و بزرگترین شهر کنیاست و نام آن از عبارتی ماسایی که ترجمه آن محل آب های خنک است برگرفته شده. این شهر که بین مومباسا و کامپالا واقع شده پر جمعیت ترین شهر آفریقای شرقیست و در حال حاضر سیزدهمین شهر بزرگ آفریقا محسوب می شود. نایروبی که منطقه ای مرداب گونه بوده در سال ۱۸۹۹ تاسیس شد و اولین ایستگاه قطار راه آهن اوگاندا را در خود جای داد. کوه کلیمانجارو و کوه کنیا نیز در نایروبی واقع شده اند. آب و هوای این شهر نیمه حاره ای کوهستانی است و دارای دو فصل بارندگی می باشد.
پارک ملی نایروبی
پارکی که در سال ۱۹۴۵ تاسیس شد و اولین پارک ملی کنیاست که در پایتخت آن واقع شده است. این پارک محل زندگی گله های بزرگ گورخر، حیوانات وحشی آفریقایی، بوفالو، زرافه، شیر، چیتا، اسب آبی، کرگدن و بیش از ۴۰۰ گونه پرنده می باشد. در این پارک می توانید به سافاری واک نایروبی، مرکزی آموزشی درباره حیات وحش و حفاظت از محیط زیست بروید و همچنین از پرورشگاه حیوانات نایروبی دیدن کنید.
مرکز زرافه ها
این مرکز که در لانگاتا واقع شده برای حفاظت از خطر انقراض زرافه های رات چایلد در نظر گرفته شده و بازدیدکنندگان می توانند لذت غذا دادن به این حیوانات و راه رفتن در این منطقه را تجربه کنند. در این محوطه گرازهای مختلف بسیاری نیز زندگی می کنند.
موزه ملی نایروبی
موزه ملی نایروبی شامل جاذبه های متنوعی از این کشور است و بخش های جالبی از هنر، زمین شناسی، حیات وحش و تاریخ محلی نایروبی را در بر می گیرد. بنای این موزه در خانه ای قدیمی و بزرگ ساخته شده است.
موزه ملی راه آهن
موزه راه آهن در ساختمان قدیمی راه آهن قرار دارد و تاریخچه خط آهن کنیا را به نمایش می گذارد. کلکسیونی از لوکوموتیوهای بخار، گردونه های ریل دار و موتورهای مختلف دوران استعماری کشور در این موزه قرار دارند. از جمله اشیاء به نمایش گذاشته شده میتوان به کالسکه ای که از آن برای رفتن به شکار حیوانات وحشی استفاده می شده اشاره کرد.
دریاچه ناکورو
دریاچه ناکورو که یکی از کانون های جذب توریست در کشور کنیا است در واقع از آب های کم عمقی که در شکاف های یک دره جمع شده اند شکل گرفته است. وفور جلبک در این دریاچه دسته های متعددی از فلامینگوها را به خود جذب می کند. گاهی اوقات تا یک میلیون از این نوع پرنده در این ناحیه قابل مشاهده است. این واقعه که اغلب تماشایی ترین گردهمایی پرندگان روی زمین نامیده می شود باعث می گردد که خطوط ساحلی این ناحیه به رنگ صورتی دیده شود. هر چند متاسفانه در سال های اخیر جمعیت فلامینگوهای منطقه کاهش چشمگیری داشته که ناشی از مشکلات زیست محیطی و آلودگی آب ها است.
نظر شما چیست؟
نظر شما درباره گشت و گذار در کنیا چیست؟